Kopūstai supjaustomi plonomis juostelėmis, keletą sekundžių sudedami į verdantį vandenį, po to išverčiami į graibštą ir apipilami šaltu vandeniu. Grietinė sumaišoma su aliejumi, cukrumi, druska bei pipirais. Vandeniui nutekėjus, kopūstai sumaišomi su supjaustytu pekino kopūstu bei pasigamintu padažu. Paruoštos salotos truputį palaikomos, atšaldomos šaldytuve ir paduodamos valgyti. Skanaus.
Autorius: Ina
INGREDIENTAI:
šiek tiek cukraus
šiek tiek juodųjų pipirų
250 gramų kopūstų (raudongūžiai)
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus
šiek tiek grietinės
150 gramų pekino kopūstų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kopūstai supjaustomi plonomis juostelėmis, keletą sekundžių sudedami į verdantį vandenį, po to išverčiami į graibštą ir apipilami šaltu vandeniu. Grietinė sumaišoma su aliejumi, cukrumi, druska bei pipirais. Vandeniui nutekėjus, kopūstai sumaišomi su supjaustytu pekino kopūstu bei pasigamintu padažu. Paruoštos salotos truputį palaikomos, atšaldomos šaldytuve ir paduodamos valgyti. Skanaus.