PARUOŠIMO BŪDAS:
- Bulves smulkiai sutarkuojame, kaip įprasta kugeliui.
Tarkius nuplikome verdančiu vandeniu ir paliekame nemaišę kuriam laikui, kad išsiskirtų krakmolas.
Tada beriame druskos, pipirų ir išmaišome.
Faršą paruošiame, kaip kotletams, tik nereikia kiaušinio, taip pat jokių džiūvėsėlių ar batono.
Svogūną supjaustome žiedais, o sūrį sutarkuojame.
Į kepimui paruoštą indą pilame pusę bulvių masės, ant viršaus išskirstome paruoštą faršą, svogūnų žiedus ir aptemape grietine.
Tuomet užbarstome tarkuotu fermentiniu sūriu ir užpilame likusią bulvių masės dalį.
Pašauname į įkaitusią orkaitę ir kepame tol, kol paviršius apsitrauks kieta pluta, o įsmeigus medinį dantų karapštuką, masė prie jo nebelips.
Valgome su grietine ar spirgučių padažu.
Skanaus.