2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių (su kaupu)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Miltus, krakmolą, kepimo miltelius ir kakavą sumaišome. Atskiriam baltymus nuo trynių. Baltymus išplakam iki labai standžių putų, kad apvertus dubenį neiškristų. Įmaišom 1/3 cukraus. Likusį cukrų plakam su tryniais, kol masė padvigubėja. Baltymų masę sumaišome su trynių mase. Suberiam miltų mišinį ir viską išmaišome. Kepimo formą išklojame kepimo popierium, įpilam 1/3 tešlos, išlyginam ir kepame apie 10 min. 180 laipsnių orkaitėje. Išimame, dedame popierium į viršų. Kad popierius geriau nusiimtų, jį padrėkinkite. Taip pat iškepame dar 2 lakštus.
Kavos įdarui reikės: 1 pokelio vanilinio pudingo 500 ml pieno 2 šaukštų kavos 1 stiklinė cukraus 200 g sviesto ar margarino 1 puodelio kavos
Jei tortą darysite su pirktiniais lakštais, juos reikės palaistyt kava.
Pudingo miltelius išmaišykite pusėje stiklinės pieno. Likusį pieną užvirinkite, suberkite cukrų, įpilkite kavą bei pieną su pudingo milteliais. Pavirinkite maišydami, kad nesusidarytų gumuliukų. Nukaiskite ir maišydami ataušinkit. Sviestą išsukit iki purumo ir nesustodami sukti po šaukštą sudėkit kavos pudingą. Kremą pašaldykit 1 val. Jei reikia, kava aplaistykite torto biskvito papločius ir pertepkit atšalusiu kremu. Torto viršų bei šonus taip pat aptepkite kremu. Tortą papuoškite šokolado drožlėms, trupiniais ar tirpia kava. Šaldykite dvi valandas. Valgykit prie kavos geroje kompanijoje. SKANAUS
Autorius: sandra
INGREDIENTAI:
1 stiklinė cukraus
2 valgomieji šaukštai kakavos
75 gramai krakmolo
4 vienetai kiaušinių
2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių (su kaupu)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Miltus, krakmolą, kepimo miltelius ir kakavą sumaišome. Atskiriam baltymus nuo trynių. Baltymus išplakam iki labai standžių putų, kad apvertus dubenį neiškristų. Įmaišom 1/3 cukraus. Likusį cukrų plakam su tryniais, kol masė padvigubėja. Baltymų masę sumaišome su trynių mase. Suberiam miltų mišinį ir viską išmaišome. Kepimo formą išklojame kepimo popierium, įpilam 1/3 tešlos, išlyginam ir kepame apie 10 min. 180 laipsnių orkaitėje. Išimame, dedame popierium į viršų. Kad popierius geriau nusiimtų, jį padrėkinkite. Taip pat iškepame dar 2 lakštus.
Kavos įdarui reikės: 1 pokelio vanilinio pudingo 500 ml pieno 2 šaukštų kavos 1 stiklinė cukraus 200 g sviesto ar margarino 1 puodelio kavos
Jei tortą darysite su pirktiniais lakštais, juos reikės palaistyt kava.
Pudingo miltelius išmaišykite pusėje stiklinės pieno. Likusį pieną užvirinkite, suberkite cukrų, įpilkite kavą bei pieną su pudingo milteliais. Pavirinkite maišydami, kad nesusidarytų gumuliukų. Nukaiskite ir maišydami ataušinkit. Sviestą išsukit iki purumo ir nesustodami sukti po šaukštą sudėkit kavos pudingą. Kremą pašaldykit 1 val. Jei reikia, kava aplaistykite torto biskvito papločius ir pertepkit atšalusiu kremu. Torto viršų bei šonus taip pat aptepkite kremu. Tortą papuoškite šokolado drožlėms, trupiniais ar tirpia kava. Šaldykite dvi valandas. Valgykit prie kavos geroje kompanijoje. SKANAUS