INGREDIENTAI:
- šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
- 1 arbatinis šaukštelis acto
- šiek tiek druskos
- 0.5 stiklinės aliejaus
- 200 gramų grybų (švieži)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Salotų padažui dar reiks: 1 virtas kiaušinis, 6 šaukštai aliejaus, 6 šaukštai acto, druskos, juodųjų pipirų.
Nuvalyti, nuplauti ir supjaustyti grybai (labiau tinka baravykai ir raudonikiai) pasūdomi, įpilama acto, aliejaus, įberiama pipirų ir ištroškinama. Ataušinti grybai užpilami salotų padažu ir 2 val. laikomi šaltoje vietoje. Salotos paduodamos atšaldytos.
Padažui smulkiai sukapotas kiaušinis sumaišomas su actu, aliejumi, maltais pipirais, druska.
REKLAMA