Tokį sultinį džūkijoje patiekdavo ant stalo Kūčioms ar Kalėdoms.
Išverdami džiovinti grybai. Grybai panaudojami kitiems patiekalams, o į nuovirą įdedamas 1 kubelis (1 litrui) sultinio. Kai kurie dar deda perlinių kruopų. Sultinys valgomas (geriamas) ir karštas ir šaltas. Be nieko, arba su juoda duona.
Autorius: Tomas M.
INGREDIENTAI:
1 vienetas sultinio (kubelis)
100 gramų grybų (džiovinti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Tokį sultinį džūkijoje patiekdavo ant stalo Kūčioms ar Kalėdoms.
Išverdami džiovinti grybai. Grybai panaudojami kitiems patiekalams, o į nuovirą įdedamas 1 kubelis (1 litrui) sultinio. Kai kurie dar deda perlinių kruopų. Sultinys valgomas (geriamas) ir karštas ir šaltas. Be nieko, arba su juoda duona.