INGREDIENTAI:
- 1 kilogramas obuolių
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Obuolius perpjaukite į keturias dalis, išimkite sėklalizdžius. Galima obuolius ir nulupti, bet nebūtina. Supjaustykite ketvirčius plonomis skiltelėmis. Orkaitėje ar ant krosnies patieskite pergamentinio popieriaus ir sudėkite skilteles, kad visos galėtų džiūti. Jei obuolius džiovinsite ant krosnies - nepamirškite jos pakūrenti nors 1 kart į dieną. Jei obuolius džiovinsite orkaitėje - yra keli džiovinimo būdai. Greitasis - kai visą laiką orkaitė įjungta su šiek tiek pradarytomis durelėmis, taip obuoliai džius apie parą, dvi. Obuoliai neturi kepti, dėl to stenkitės palaikyti minimalią temperatūrą. Ilgasis būdas - orkaitė karts nuo karto uždegama - obuoliai per kelias dienas išdžiūna. Išdžiūvusius obuolius laikykite medžiaginiame maiše, sausoje vietoje. Vartokite kaip skanėstą, taip pat gaminant kompotus, puošiant patiekalus.
REKLAMA