Cukiniją nuplauname ir sutarkuojame šiaudeliais (jei cukinija imsite didesnę – reikia išpjauti sėklas), įmušame kiaušinius, sudedame grietinę, įspaudžiame česnako skiltelę, suberiame druską, pipirus (pagal skonį) ir viską gerai išmaišome. Maišant po truputį beriame persijotus miltus. Miltų neparašiau kiek reikia, nes beriu tiek, kad susimaišytų tiršta blynų tešla (šį kartą sunaudojau apie 1/2 stiklinės miltų – priklauso nuo to kokia sultinga cukinija ir kokio dydžio kiaušinis). Kepame iš abiejų pusių įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Iškeptus blynelius nusausiname ant popierinio rankšluosčio. Patiekiame su grietine ar jogurtu. Skanaus!
Autorius: Neringa
INGREDIENTAI:
1 česnakų
šiek tiek juodųjų pipirų
2 vienetai kiaušinių
0.5 stiklinės kvietinių miltų
šiek tiek druskos
3 valgomieji šaukštai grietinės
1 vienetas cukinijos (vid. dydžio)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Cukiniją nuplauname ir sutarkuojame šiaudeliais (jei cukinija imsite didesnę – reikia išpjauti sėklas), įmušame kiaušinius, sudedame grietinę, įspaudžiame česnako skiltelę, suberiame druską, pipirus (pagal skonį) ir viską gerai išmaišome. Maišant po truputį beriame persijotus miltus. Miltų neparašiau kiek reikia, nes beriu tiek, kad susimaišytų tiršta blynų tešla (šį kartą sunaudojau apie 1/2 stiklinės miltų – priklauso nuo to kokia sultinga cukinija ir kokio dydžio kiaušinis). Kepame iš abiejų pusių įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Iškeptus blynelius nusausiname ant popierinio rankšluosčio. Patiekiame su grietine ar jogurtu. Skanaus!