Bulves nuskusti, sutarkuoti ir užplikyti verdančiu vandeniu (maždaug puse stiklinės, kad masė nebūtų per skysta). Svogūną susmulkinti, lašinukus smulkiai supjaustyti ir paspirginti kartu juos keptuvėje, kol gražiai apskrus. Grybus apvirti, susmulkinti ir šiek tiek patroškinti kartu su kepintais lašinukais bei svogūnu. Viską supilti į bulvių tarkius, pasūdyti, papipirinti ir gerai išmaišyti. Supilti į karščiui atsparų kepimo indą ir pašauti į 180 laipsnių temperatūros orkaitę 55 min. Patiekti su spirgučių ir grietinės padažu. Skanaus!
Autorius: Lijana
INGREDIENTAI:
1 kilogramas bulvių
šiek tiek juodųjų pipirų
1 vienetas svogūnų
150 gramų kiaulės lašinių
šiek tiek druskos
šiek tiek grybų (džiovinti (pvz., baravykai))
PARUOŠIMO BŪDAS:
Bulves nuskusti, sutarkuoti ir užplikyti verdančiu vandeniu (maždaug puse stiklinės, kad masė nebūtų per skysta). Svogūną susmulkinti, lašinukus smulkiai supjaustyti ir paspirginti kartu juos keptuvėje, kol gražiai apskrus. Grybus apvirti, susmulkinti ir šiek tiek patroškinti kartu su kepintais lašinukais bei svogūnu. Viską supilti į bulvių tarkius, pasūdyti, papipirinti ir gerai išmaišyti. Supilti į karščiui atsparų kepimo indą ir pašauti į 180 laipsnių temperatūros orkaitę 55 min. Patiekti su spirgučių ir grietinės padažu. Skanaus!