• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Karštos arbatos vartojimas kartu su alkoholiu ir rūkymu didina stemplės vėžio riziką, nustatė kinų mokslininkų grupė, kurių darbas buvo paviešintas „Annals of Internal Medicine“.

20

Karštos arbatos vartojimas kartu su alkoholiu ir rūkymu didina stemplės vėžio riziką, nustatė kinų mokslininkų grupė, kurių darbas buvo paviešintas „Annals of Internal Medicine“.

REKLAMA

Medikai devynerius metus tyrė sveikatos ir mitybos įpročius net 456 tūkst. žmonių, kurių amžius buvo nuo 30 iki 79 metų. Per šį laikotarpį buvo nustatyta 1731 stemplės vėžio atvejų.

Mokslininkai nustatė, kad tokio tipo onkologinis susirgimas penkis kartus dažniau diagnozuojamas pacientams, kurie reguliariai gėrė arbatą ir kasdien suvartojo ne mažiau nei 15 gramų alkoholio. Tuo pat metu stemplės vėžys dukart dažniau buvo fiksuojamas tiems karštų gėrimų gerbėjams, kurie rūkė.

Tyrimo autoriai mano, kad gėrimai, kurių temperatūra yra aukštesnė nei 65 °C sukelia vidaus organams termines traumas, o tai gali padidinti onkologinių susirgimų tikimybę. Jie siūlo žmonėms atsargiau elgtis su itin karštais gėrimais, ypač tais atvejais, kai kartu yra vartojamas tabakas ir alkoholis.

REKLAMA
REKLAMA

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų