Ledai pagaminti iš užšaldyto jogurto, pagardinti vaisiais – obuoliais, bananais.
Zoologijos sodo darbuotojai sakė vos spėję suktis ir tokių porcijų šiomis kaitriomis dienomis beždžionėms paruošė kelis kartus – ypač po pietų.
Ruonis Kajus tradiciškai mėgavosi šaldytomis žuvimis. O štai mėsėdžiams buvo ruošiami kitokie gaivūs skanėstai.
„Dalį maisto užšaldom, dalį maisto duodam, kaip duodavom. Visą laiką duodama mėsa atvėsinta. Stengiamės duoti jau vakare, kad taip greitai nesušiltų. Dabar labai menkas apetitas, kai kurie gyvūnai žymiai mažiau pradėjo valgyt, bet, tikimės, kad laikinas dalykas“, – kalbėjo zoologė Jelena Trasauskienė.
Pasak specialistų, svarbiausia, kad jų dubenėliuose būtų visada šviežio gaivaus vandens. Dušai kai kurių gyvūnų aptvaruose per karščius bėgo nuolat – ir dieną, ir naktį.
Tuo tarpu terariume gyvenantiems ropliams kaitra buvo tikras rojus – juos darbuotojai kasdien išnešdavo pasimėgauti saulės voniomis.
„Kadangi jokia lempa neatstos tikros saulės ir tikrų ultravioleto spindulių. Ir šitų gyvūnų sveikatai, gerai savijautai užtikrinti – tai labai reikalinga yra. Mes kiek tiktai galim, kartais po šimtą gyvūnų per vieną dieną išnešam į laukutį keletui valandų“, – sakė Šaltakraujų gyvūnų skyriaus vedėja Alma Pikūnienė.