Pagal šį receptą ruošta tešla labai minkšta. Šią tešlą galima naudoti ir su kitais įdarais: tiršta uogiene, obuoliais su cinamonu, vištiena. Puikus patiekalas ne tik namie, bet ir gamtoje.
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- Tešlai:
- 300 gramų miltai
- 200 gramų varškės
- 1 stiklinė pieno
- 1 vienetas kiaušinių
- 1 arbatinis šaukštelis sodos
- Įdarui:
- 400 gramų kiaulės faršo
- 1 vienetas svogūnų
- 1 arbatinis šaukštelis sultinio
- 2 žiupsneliai prieskonių
- 2 žiupsneliai druskos
- 1 žiupsnelis pipirai
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
REKLAMA
Porcijų skaičius: 22
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Iš nurodytų produktų (varškė, kiaušinis, soda, pienas, miltai) užminkyti tešlą. Jeigu reikia, pridėti dar miltų - tešla turi nelipti prie rankų.
- Kiaulienos faršą sumaišyti su smulkiai pjaustytais svogūnais, druska ir pipirais. Pagardinti prieskoniais. Įpilti sultinio ir gerai išmaišyti.
- Tešlą iškočioti ir išspausti 15 - 20 cm skresmens apskritimus.
- Ant kiekvieno tešlos skrituliuko dėti po šaukštą įdaro, perlenkti pusiau ir gražiai apspaudyti kraštus šakute. Svarbu, kad neliktų jokių plyšelių, nes sultys išbėgs.
- Keptuvėje gerai įkaitinti aliejų ir kepti čeburekus iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus ir iškeps viduje esantis faršas. Skanaus!
REKLAMA