Pupeles užpilame šaltu vandeniu ir laikome apie 3-4 val. Užpilame pupeles švariu vandeniu ir verdame, kol suminkštės. Išvirusias pupeles nusausinkite ir sumalkite. Sukapotą svogūną pakepinkite ir sumaišykite su maltomis pupelėmis. Įmaišykite druskos ir pipirų. Į faršą įmaišykite prieskonius ir kiaušinį. Konservuotus pomidorus (be odelių) sutrinkite iki tyrelės masės. Imkite faršo, suplokite paplotėlius į kiekvieno paplotėlio vidų įdėkite po šaukštelį įdaro ir suspauskite. Kepimo skardą patepkite aliejumi, sudėkite kukulius ir supilkite sutrintus pomidorus su sultimis. Apibarstykite mėgiamais žalumynais: rozmarinais ar čiobreliais. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 40-45 minutes.
Autorius: Jolanta
INGREDIENTAI:
šiek tiek čiobrelių
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
700 gramų pomidorų pastos (konservuoti)
100 gramų pupelių
150 gramų svogūnų
500 gramų kiaulės faršo
1 vienetas kiaušinių
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pupeles užpilame šaltu vandeniu ir laikome apie 3-4 val. Užpilame pupeles švariu vandeniu ir verdame, kol suminkštės. Išvirusias pupeles nusausinkite ir sumalkite. Sukapotą svogūną pakepinkite ir sumaišykite su maltomis pupelėmis. Įmaišykite druskos ir pipirų. Į faršą įmaišykite prieskonius ir kiaušinį. Konservuotus pomidorus (be odelių) sutrinkite iki tyrelės masės. Imkite faršo, suplokite paplotėlius į kiekvieno paplotėlio vidų įdėkite po šaukštelį įdaro ir suspauskite. Kepimo skardą patepkite aliejumi, sudėkite kukulius ir supilkite sutrintus pomidorus su sultimis. Apibarstykite mėgiamais žalumynais: rozmarinais ar čiobreliais. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 40-45 minutes.