šiek tiek cukraus pudros (citrininis cukraus glajui)
360 gramų cukraus
300 gramų morkų (stambiai tarkuotos)
4 vienetai kiaušinių
280 gramų kvietinių miltų
150 gramų sviesto
1 sauja razinų
3 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
4 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus
šiek tiek pabarstukų (citrininis cukraus glajui)
šiek tiek amareto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Razinas apšlakstyti amaretu ir palikti, kad įsigertų. Kiaušinius išplakti su paprastu ir vaniliniu cukrumi, įmaišyti tarkuotą citrinos žievelę ir išspaustas sultis. Sukrėsti tarkuotas morkas, atvėsusį tirpintą sviestą, miltų ir kepimo miltelių mišinį. Įmaišyti nuvarvintas razinas. Tešlą sukrėsti į sviestu išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą kekso formą ir kepti 175 laipsnių orkaitėje 40-50 min. Pasiruošti citrininį glajų: cukraus pudrą sumaišyti su citrinos sultimis iki vientisos masės. Aptepti jau atvėsusį kepinį ir papuošti pabarstukais. Skanaus!
Autorius: Jurgita
INGREDIENTAI:
1 vienetas citrinų
šiek tiek cukraus pudros (citrininis cukraus glajui)
360 gramų cukraus
300 gramų morkų (stambiai tarkuotos)
4 vienetai kiaušinių
280 gramų kvietinių miltų
150 gramų sviesto
1 sauja razinų
3 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
4 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus
šiek tiek pabarstukų (citrininis cukraus glajui)
šiek tiek amareto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Razinas apšlakstyti amaretu ir palikti, kad įsigertų. Kiaušinius išplakti su paprastu ir vaniliniu cukrumi, įmaišyti tarkuotą citrinos žievelę ir išspaustas sultis. Sukrėsti tarkuotas morkas, atvėsusį tirpintą sviestą, miltų ir kepimo miltelių mišinį. Įmaišyti nuvarvintas razinas. Tešlą sukrėsti į sviestu išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą kekso formą ir kepti 175 laipsnių orkaitėje 40-50 min. Pasiruošti citrininį glajų: cukraus pudrą sumaišyti su citrinos sultimis iki vientisos masės. Aptepti jau atvėsusį kepinį ir papuošti pabarstukais. Skanaus!