Šonkauliukus supjaustyti atskirais gabalėliais, ištrinti česnaku, prieskoniais ir palaikyti šaltai kelias val. (galima ir per naktį). Tuomet apkepinti šonkauliukus aliejuje. Atskirai pakepinti susmulkintus pievagrybius su svogūnais. Šonkauliukus su paruoštais pievagrybiais užpilti vandeniu (kad apsemtų ir būtų virš turinio per pusę sprindžio) ir troškinti apie 1 valandą. Kai mėsa atšoka nuo kauliukų, o vanduo jau būna perpus išgaravęs, dėti maždaug po 3 šaukštus grietinės, pomidorų padažo bei miltų, pagardinti, jei trūksta, prieskoniais ir tiekti, apipilant pievagrybių padažu. Garnyrui geriausia rinktis garuose virtas bulves, morkas bei šviežias salotas. Skanaus.
Autorius: Inesa
INGREDIENTAI:
3 česnakų
3 valgomieji šaukštai pomidorų pastos
1 vienetas svogūnų
1 kilogramas kiaulienos šonkaulių
3 stiklinės kvietinių miltų
400 gramų pievagrybių
3 valgomieji šaukštai grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Šonkauliukus supjaustyti atskirais gabalėliais, ištrinti česnaku, prieskoniais ir palaikyti šaltai kelias val. (galima ir per naktį). Tuomet apkepinti šonkauliukus aliejuje. Atskirai pakepinti susmulkintus pievagrybius su svogūnais. Šonkauliukus su paruoštais pievagrybiais užpilti vandeniu (kad apsemtų ir būtų virš turinio per pusę sprindžio) ir troškinti apie 1 valandą. Kai mėsa atšoka nuo kauliukų, o vanduo jau būna perpus išgaravęs, dėti maždaug po 3 šaukštus grietinės, pomidorų padažo bei miltų, pagardinti, jei trūksta, prieskoniais ir tiekti, apipilant pievagrybių padažu. Garnyrui geriausia rinktis garuose virtas bulves, morkas bei šviežias salotas. Skanaus.