INGREDIENTAI:
- 160 gramų cukraus
- 3 arbatiniai šaukšteliai kakavos
- 100 gramų margarino (kambario temperatūros)
- 2 vienetai kiaušinių (dideli)
- 270 gramų kvietinių miltų
- 5 valgomieji šaukštai pieno
- 150 mililitrų jogurto (natūralus, arba liesa grietinėlė)
- 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Aptepui:
250 ml maskarponės sūrio;
160 g cukraus pudros;
1 š. citrinos sulčių;
1 a.š. vanilinio cukraus.
Sviestą išsukti su cukrumi iki purios masės. Po vieną mušti kiaušinius ir gerai išmaišyti. Sudėti jogurtą, pieną ir gerai išplakti. Kepimo miltelius, kakavos miltelius išmaišyti su sijotais miltais. Supilti į mišinį ir gerai išmaišyti. Dėti šaukštu į paruoštas kepimo formeles ir kepti įkaitintoje iki 190 0C orkaitėje apie 25 min. Iškepusius išimti ir leisti ataušti.
Aptepui nedideliu greičiu išsukti maskarponės sūriu, po truputį beriant cukraus pudrą. Vėliausiai įmaišyti citrinos sultis ir vanilinį cukrų. Dekoruoti keksiukus.
Autorius: http://forelle.blogas.lt/