Paruoštą žuvį supjaustyti porcijiniais gabaliukais ir sudėti į puodą kartu su pjaustytais: morkomis, petražolės šaknimi, svogūnu ir prieskoniais, užpilti vandeniu ir išvirti. Išvirtus karpio gabaliukus sudėti į indą, papuošti citrinos, kiaušinio griežinėliais, petražolėmis. Nuo žuvies likusį sultinį perkošti ir pavirti, kol sumažės kiekis per pusę. Atvėsinti. Tada sudėti ištirpintą vandenyje želatiną ir išmaišyti, kad ištirptų. Po to supilti actą, užvirti ir vėl atvėsinti. Medų šiek tiek pavirti su razinomis ir sumaišyti su sultiniu. Šiuo užpilu užpilti karpį ir palaikyti šaldytuve, kad sustingtų.
Autorius: Virga
INGREDIENTAI:
šiek tiek citrinų
1 valgomasis šaukštas medaus
1 vienetas morkų
1 vienetas petražolių (šaknis)
0.5 vieneto svogūnų
1 vienetas kiaušinių
1 kilogramas karpių
1 valgomasis šaukštas acto (9%)
šiek tiek druskos
1 stiklinė sultinio
2 valgomieji šaukštai razinų
10 gramų želatinos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruoštą žuvį supjaustyti porcijiniais gabaliukais ir sudėti į puodą kartu su pjaustytais: morkomis, petražolės šaknimi, svogūnu ir prieskoniais, užpilti vandeniu ir išvirti. Išvirtus karpio gabaliukus sudėti į indą, papuošti citrinos, kiaušinio griežinėliais, petražolėmis. Nuo žuvies likusį sultinį perkošti ir pavirti, kol sumažės kiekis per pusę. Atvėsinti. Tada sudėti ištirpintą vandenyje želatiną ir išmaišyti, kad ištirptų. Po to supilti actą, užvirti ir vėl atvėsinti. Medų šiek tiek pavirti su razinomis ir sumaišyti su sultiniu. Šiuo užpilu užpilti karpį ir palaikyti šaldytuve, kad sustingtų.