• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek alyvuogių (su kauliukais)
  • 5 vienetai bulvių
  • šiek tiek citrinų
  • šiek tiek juodųjų pipirų
  • šiek tiek laurų lapų
  • šiek tiek svogūnų
  • 400 gramų kiaulės prandinės
  • 300 gramų jautienos
  • šiek tiek pomidorų padažo
  • 5 vienetai raugintų agurkų
  • 250 gramų kiaulės šoninės (šalto rūkymo)
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek aliejaus
  • šiek tiek sviesto

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Verdama kiauliena ir jautiena iki mėsa tampa minkšta (geriausia virti ant lėtos ugnies). Mėsa supjaustoma gabalėliais ir toliau verdama buljone.

    Rauginti agurkai supjaustomi kubeliais (sėklos išpjaunamos), rūkyta šoninė supjaustoma kubeliais, bulvės supjaustomos kubeliais.
    Gal nereikia priminti, kad verdant buljoną, jį reikia nugriebti. Dedama viena galvutė svogūno, lauro lapeliai, juodieji pipirai, druska (druskos ne per daug nes sūrumą priduos rauginti agurkai), šoninė ir alyvuogės :)

    Supjaustoma vidutinio dydžio svogūnas ir kepinamas ant nedidelio kiekio aliejaus ir sviesto. Pakepinus svogūnus, dedama 4 šaukštai pamidorų padažo ir dar pakepinama keletą minučių.

    Į verdamą buljoną eilės tvarka dedamos bulvės, verdame dar apie 10min, po šio laiko dedame supjaustytus raugintus agurkus, šoninės kubelius ir keptus svogūnus. 3 min prieš baigiant virti dedame juodas ir žalias alyvuoges, įspaudžiam citrinos sulčių. Palaikom uždengtą dangtį 10min po virimo. Patiekiant ant stalo, siūlau neriebią grietinę - kiekis pagal skonį. Skanaus:)

Autorius: ED

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek alyvuogių (su kauliukais)
  • 5 vienetai bulvių
  • šiek tiek citrinų
  • šiek tiek juodųjų pipirų
  • šiek tiek laurų lapų
  • šiek tiek svogūnų
  • 400 gramų kiaulės prandinės
  • 300 gramų jautienos
  • šiek tiek pomidorų padažo
  • 5 vienetai raugintų agurkų
  • 250 gramų kiaulės šoninės (šalto rūkymo)
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek aliejaus
  • šiek tiek sviesto

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Verdama kiauliena ir jautiena iki mėsa tampa minkšta (geriausia virti ant lėtos ugnies). Mėsa supjaustoma gabalėliais ir toliau verdama buljone.

    Rauginti agurkai supjaustomi kubeliais (sėklos išpjaunamos), rūkyta šoninė supjaustoma kubeliais, bulvės supjaustomos kubeliais.
    Gal nereikia priminti, kad verdant buljoną, jį reikia nugriebti. Dedama viena galvutė svogūno, lauro lapeliai, juodieji pipirai, druska (druskos ne per daug nes sūrumą priduos rauginti agurkai), šoninė ir alyvuogės :)

    Supjaustoma vidutinio dydžio svogūnas ir kepinamas ant nedidelio kiekio aliejaus ir sviesto. Pakepinus svogūnus, dedama 4 šaukštai pamidorų padažo ir dar pakepinama keletą minučių.

    Į verdamą buljoną eilės tvarka dedamos bulvės, verdame dar apie 10min, po šio laiko dedame supjaustytus raugintus agurkus, šoninės kubelius ir keptus svogūnus. 3 min prieš baigiant virti dedame juodas ir žalias alyvuoges, įspaudžiam citrinos sulčių. Palaikom uždengtą dangtį 10min po virimo. Patiekiant ant stalo, siūlau neriebią grietinę - kiekis pagal skonį. Skanaus:)

Autorius: ED

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų