Žirnelių sriuba:
- 30 ml aliejaus skrudinimui
- 200 g svogūno
- 150 g rūkytos šoninės (+50g traškučiams)
- 400 g konservuotų žirnelių
- 800 ml vištienos sultinio
- 60 g grietinės
- Duonos
- Citrinos
- Mėtos
Gaminimo eiga:
Puode ant įkaitinto aliejaus apsiskrudinkite smulkintą svogūną ir šoninę. Dėkite nukoštus konservuotus žirnelius. Viską gerai sumaišykite. Pilkite vištienos sultinį. Troškinkite 10 minučių.
Dėkite mėtos lapelius ir sutrinkite iki vientisos masės. Paskaninkite druska, pipirais ir citrinos sultimis.
Ant keptuvės pasiskrudinkite likusią šoninę kartu su duonos gabalėliais.
Sriubą pilkite į lėkštę, dėkite šaukštelį grietinės ir apibarstykite šonine bei duonos skrebučiais.
Visus profesionalaus virtuvės šefo patarimus išgirskite vaizdo įraše recepto pradžioje.
Laidą „Šviežios idėjos su „Lidl“ žiūrėkite šokiadieniais per TV3 12 val., 16:30 val. ir 22:30 val., per TV8 – 18 val.
Straipsnis parengtas pagal TV3 ir TV8 laidą „Šviežios idėjos su „Lidl“.