Smalsumas nugalėjo ir jau dabar išbandžiusi šias salotas su aliejumi ir su majonezu, galiu drąsiai jas jums rekomenduoti. Su kuo skaniau, nežinau. Gal su aliejaus užpilu. Bet pasirinkimas jums. Išbandykite abu variantus, kurie iš tiesų yra labai geri“, – sako tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia.
Jums reikės:
- 1 karšto rūkymo skumbrės,
- 125 gr. Bolivinės balandos,
- 140 gr. kukurūzų,
- 1 konservų dėžutė raudonųjų pupelių,
- 2 saliero stiebai,
- 3 cm. poro baltosios dalies,
- šviežių kalendrų,
- majonezo arba alyvuogių aliejaus ir citrinų užpilo salotoms,
- pipirų mišinio.
Virkite kruopas pasūdytame vandenyje pagal nurodymus ant pakuotės. Išvirus jas nuplaukite šaltu vandeniu ir nusausinkite. Taip pat nusausinkite pupeles ir kukurūzus.
Kalendrą susmulkinkite.
Nuo skumbrės nulupkite odą ir ją atskyrę nuo kaulų, taip pat susmulkinkite.
Dubenyje sumaišykite Bolivinės balandos kruopas, raudonąsias pupeles, kukurūzus ir kalendras. Sudėkite rūkytos skumbrės gabaliukus.
Užpilkite alyvuogių aliejaus, pipirų ir citrinų sulčių plakiniu arba majonezu.
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!