karštas patiekalas

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „karštas patiekalas“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „karštas patiekalas“.

Sotus pyragas su grybais

Skanus ir šaltas, ir karštas. Jums reikės: 1 skiltelė česnako čiobreliai 200 gr dešros arba lašinukų Druska ir pipirai 320 gr grietinės 3 kiaušiniai 400 gr miltų 250 gr sviesto Svogūnas 200 gr virtų grybų Paruošimas: Kambario temperatūros sviestą sumaišyti su grietine 200 g, miltais, druska ir gerai išminkykite, kad neliktų gumulėlių. Tešlą įdėti 3 valandoms į šaldytuvą.
2011-03-03

Morkose troškinti kotletukai

Sveika ir skanu. Jums reikės: 800 gr faršo kiaušinis 6 vnt morkos, vidutinio dydžio prieskoniai pagal skonį svogūnas Paruošimas: Faršą įdedame į indą, į jį imušame  1 kiaušinį, pabarstome prieskonių mėgstamų ir supjaustome labai smulkiai svogūną, gerai išmaišome, kol lupsime morkytes palikime pastovėti. Morkos nuskutamos ir per smulkę tarką sutarkuojamos.
2011-03-03

Kepta kiaulės karka

Tikras skanumėlis vyrams! Jums reikės: druska garstyčių padažas juodieji pipirai kiaulienos kulniukas pusė svogūno Paruošimas: Visų pirma įtrinti karką su druska ir pipirais, pastatyti marinuotis 1 dienai. Tada į šaltą vandenį ir verti. Kad ta karka būtų kvapnesnė, į puodą dar įmesti svogūno galvą, česnako kelias skilteles, lauro lapelių. Kai jau ji išverda, išspausti kelias česnako skilteles, pabarstyti pipirais ir ištepkite garstyčiomis.
2011-03-03

Lietinių maišeliai su varške ir obuoliais

Apetitą keliantis patiekalas. Jums reikės: 2 šaukštai cukraus kiaušinis 12 vnt lietinių blynų 5 obuoliai 1 šaukštelis vanilinio cukraus 200 gr varškės Paruošimas: Varške ištrinkite su kiaušiniu ir cukrumi. Obuolius nulupkite, sutarkuokite ir sumaišykite su varške. Imkite lietinį ir dėkite į vidų įdaro. Suformuokite maišelį, jį persmeikite pagaliuku. Sudėkite į skarda ir pakepkite orkaitėje keletą minučių. Patiekite su trintomis braškėmis ir plakta grietinėle.
2011-02-24

Vištienos skrandukai svogūnų padaže

Pigi vakarienė. Jums reikės: 200 gr grietinės 150 gr sviesto 4 vnt svogūnų 1 kg vištų skrandukų Paruošimas: Skrandukus gerai išvirkite su prieskoniais. Juos nusunkite. Į keptuvę dėkite sviestą ir jame pakepinkite smulkintą svogūną. Tol, kol pasidarys auksinės spalvos. Tada sudėkite grietinę ir prieskonius. Supilkite ant skrandukų ir išmaišykite. Patiekite su raugintais kopūstais ar marinuotais agurkėliais.
2011-02-24

Vištienos kepsneliai su traškia plutele

Gardi ir paprasta vakarienė! O šiam patiekalui reikia: vištienos krūtinėlių filė (sunaudojau 3) šiek tiek daugiau nei pusės puodelio miltų druskos, pipirų pagal skonį 2 didelių kiaušinių 1.5 puodelio džiūvėsėlių 0.5 puodelio tarkuoto „Džiugo“ sūrio sviesto, aliejaus kepimui Procesas: Kiaušinį išplakam su šaukštu vandens. Kitoj lėkštėj sumaišom miltus su pipirais ir druska. Trečiam inde sumaišom džiūvėsėlius su „Džiugo“ sūriu.
2011-02-24

Lašiša savo sultyse

Paprasta, tačiau gurmaniška. Jums reikės: 2 šaukštai citrinos sulčių 4 gabalėliai lašišos 2 svogūnai Paruošimas: Gaminant reikės aliejaus, maltų pipirų, lauro lapų, druskos. Lašišos gabaliukus iš visų pusių ištrinti pipirais, druska ir „prilipdyti“ po kelis lauro lapo gabalėlius. Svogūnus supjaustyti ir jais įdaryti lašišos gabalėlius. Po truputėlį apšlakstome citrinos sultimis. Folijos lakštus ištepti aliejumi ir į juos sudėti jau paruoštus gabalėlius, suvynioti.
2011-02-23

Traški vištiena

Gardžiai vakarienei! Jums reikės: aliejus druska, pipiriukai 3 kiaušiniai 2 šaukštai krakmolo mažoji cukinija 1 šaukštas medaus 3 morkos 400 gr ryžių sojos padažo 700 gr vištienos filė Paruošimas: Vištienos file nuplauname ir supjaustome juostelėmis apibarstome druskyte, pipiriukais, kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynio, gerai išplakame iki putų ir įdedame 2 valgomus šaukštus krakmolo palengva išmaišome.
2011-02-23

Obuoliais ir ryžiais įdaryta višta

Nustebinkite savo šeimyną! Jums reikės: 4 skiltelės česnako Citrinos sultys Druska 1.5 šaukšto grietinės arba majonezo Indiškas karis Juodieji pipirai Kmynai 3 obuoliai 1.5 st virtų ryžių Višta Paruošimas: Vištą gerai įtrinkite česnaku, druska, pipirais, kariu ir kmynais. Laikykite mažiausiai tris valandas, o geriausia marinuoti iš vakaro ir kitą dieną kepti. Ruošiame įdarą.
2011-02-22

Žuvies užkepėlė

Ne tik žuvies mėgėjams. Jums reikės: 600 gr bulvių 70 gr fermentinio sūrio 400 gr pangasijų filė 1 vnt raudonos saldžiosios paprikos 3 vnt vidutinio dydžio svogūnų malti pipirai druska žalumynai aliejus Paruošimas: Bulves smulkiai supjaustom, sumaišom su prieskoniais, apšlakstom aliejumi ir dedam į skardą, ant viršaus dedam ploną sluoksnį smulkiai pjaustytų svogūnų(galima pakepinti), sluoksnį pabarstytos prieskoniais žuvies(galima naudoti mėgstamą žuvį), sluoksnį...
2011-02-19
REKLAMA
REKLAMA

Vištienos kepsnys

Verta išbandyti! Jums reikės: 6 gabalėliai fermentinio surio 6 šaukšteliai krapų 6 gabalėliai sviesto 6 gabalėliai vištienos krūtinėlės Paruošimas: Krutinele plonai pamuskite ir pabarstykite prieskoniais. Dekite gabaleli surio, gabaleli sviesto, sauksteli smulkintu krapu. Viska susukite. Apvoliokite kiausinio plakinyje, tada dziuveseliuose ar pabarstuose. Pakartokite keleta kartu. Tada dekite virti i ikaitintus riebalus. Verda apie 15 min.
2011-02-19

Varškės apkepas su ryžiais

Skanu tiek vaikams, tiek tėveliams. Jums reikės: 50 gr cukraus 2 kiaušiniai 1 sauja razinų 70 gr ryžių 2 šaukštai vanilinio cukraus 600 gr varškės Paruošimas: Išvirti ryžius pasūdytame vandenyje (naudojau raudonuosius ilgagrūdžius), juos nukošti ir atvėsinti. Kiaušinius išplakti su cukrumi, sukrėsti varškę, razinas (galima pridėti įvairiausių džiovintų vaisių) ir viską gerai gerai išmaišyti. Galiausiai, į gautą masę suberti ryžius ir viską dar kartą išmakaluoti.
2011-02-19

Troškinta lašiša

Paprasta, tačiau neprasta. Jums reikės: 2 šaukštai aliejaus 2 šaukšteliai citrinos sulčių 0.5 šaukštelio cukraus 1 didelis agurkas 4 gabalėliailašišos filė 3 šaukštai riebios grietinėlės 2 šaukštai smulkintų šviežių krapų 1 šaukštas sviesto 2 svogūno laiškai Paruošimas: Orkaitę įkaitinti iki 230º C. Į kepimo indą supilti aliejų. Lašišos gabalus pabarstyti druska ir pipirais ir dėti į kepimo indą oda į viršų. Kepti įkaitusioje orkaitėje 2 minutes.
2011-02-17

Pievagrybių užkepėlė

Ir vietoj užkandžio, ir karštajam patiekalui. Jums reikės: Aliejus kepimui 2 skiltelės česnako 100 gr fermentinio sūrio 100 gr maltos mėsos Morka Petražolės 20 vnt pievagrybių Pipirai ir druska 2 šaukštai pomidorų padažo Svogūnas Paruošimas: Keptuvėje pakepiname paprieskoniuotą maltą mėsą, smulkintus svogūnus, česnakus ir smulkiai tarkuotą morką. Dar šiek tiek patroškiname su pomidorų padažu.
2011-02-17

Kibinai – karaimų dovana

Dėl tokio patiekalo populiarumo kartais tenka pasigailėti – jo vardu pardavinėjami ir maža ką bendro su kibinais turintys gaminiai. Karaimai šį pyragėlį vadina „kybyn, kybynlar“, na, o Lietuvoje jis tapo kibinu. Karaimų virtuvės pagrindą sudaro mėsos ir tešlos patiekalai, taigi kibinai – tipiškas tokio derinio pavyzdys. Kai kurie karaimų patiekalai šiek tiek primena lietuvišką virtuvę, tačiau kas dabar beatskleis visas susigyvenusių tautų virtuvės paslaptis.
2011-02-11

Pyragas su vištiena ir daržovėmis

Jums reikės: Pusė geltonosios paprikos Grietinė Kiaušinis Morka 250 gr sluoksniuotos tešlos 100 gr smulkintų špinatų 150 gr vištienos filė Paruošimas: Sviestu ištepame formą ir ten paskirstome sluoksniuotą tešlą. Tešlą subadome šakute ir kepame orkaitėje apie 20 minučių 180 0C. Susmulkintą 1 skiltelę česnako ir pusė svogūno apkepiname svieste, tuomet beriame tarkuotą morką, smulkintus špinatus (aš naudojau šaldytus) ir papriką, pjaustytą kubeliais. Viską patroškiname.
2011-02-10

Bulvių-grybų apkepas

Labai pigus, skanus ir pakankamai greit pagaminamas patiekalas. Jums reikės: Aliejus 1 kg bulvių Druska 1 indelis grietinės 1 kg grybų 2 kiaušiniai Pienas Pipirai 1 svogūnas Paruošimas: Grybus išverdam, ir nukošiam per kiaurasamtį. Supjaustome kubeliais svogūną, dedame į keptuvę su grybais ir kepame aliejuje (nedideliam kiekyje). Paprieskoniuojam, supilam grietinę ir dar kelias minutukes patroškinam. Bulves nuskutame, sutarkuojame burokine tarka.
2011-02-09

Daržovių balandėliai tešloje

Tradiciniai balandėliai su mėsos įdaru daugeliui lietuvių yra vienas skaniausių patiekalų. Šį kartą norime jums pasiūlyti šiek tiek sveikesnį balandėlių receptą. Jums nereikės nei mėsos, nei ryžių įdarui, o tik šviežių daržovių! Jums reikės: česnakas 1kiaušinis 1 kopūstas 1 šaukštas miltų 2 morkos 100 ml pieno 2 svogūnai Paruošimas: Paskaninimui reikės cukraus, druskos, trupučio sodos ir aliejaus. Nuskuskite, nuplaukite ir stambiai sutarkuokite morkas.
2011-02-09

Kotletai su grybais ir česnakais

Netikėtas derinys! Jums reikės: 3 skiltelės česnako Druska ir pipirai Džiovintas raudonėlis 3 šaukštai džiūvėsėlių Karis Kiaušinio trynys 1 šaukštas krakmolo 300 gr maltos mėsos 100 gr pievagrybių Paruošimas: Į faršą įmaišyti kiaušinio trynį, krakmolą, prieskonius ir džiūvėsėlius. Pastarųjų gali prireikti ir daugiau. Tai priklauso nuo mėsos šlapumo laipsnio. Susmulkiname česnako skilteles ir pievagrybius. Viską sumaišome su mėsos mase.
2011-02-09

Širdelių guliašas

Jums reikės: 3 šaukštai acto 2 vnt buljono kubeliai 200 gr grikiai 1 kg kalakutienos širdelės krapai,petražolės 100 gr sviesto Paruošimas: Širdeles nuplauname, sudedame į dubenį supilame 3 šaukštus acto įpilame vandens , kad apsemtų ir palaikome 20 min. actas ištrauke kraują. Dedame virti grikius.
2011-02-08

Rusiškas žuvies apkepas

Itin sotus! Jums reikės: 2 kietai virti kiaušiniai 6 bulvės 30 gr fermentinio sūrio 1 indelis gietinės 2 šaukštai kvietinių miltų 3 svogūnai 150 gr virtų grybų 500 gr žuvies filė Paruošimas: Svogūnus supjaustikite plonais pusžiedžiais ir pačirškinkite svieste tol, kol dailiai pagels. Žuvie file supjaustykite gabaliukais, pasūdykite, pabarstykite pipirais, apvoliokite miltuose ir kepkite toje pačioje keptuvėje, jei reikia, pridėkite sviesto.
2011-02-02

Įdarytos cukinijos

Ne tik skanu, bet ir sveika. Jums reikės: 2 cukinijos 400 gr faršo 4 šaukštai majonezo 4 pomidorai 4 šaukštai pomidorų padažo 250 gr ryžių 200 gr sūrio Paruošimas: Ryžius išvirti ir sumaišyti su faršu, pridėti įvairių jūsų mėgstamų prieskonių. Cukinijos vidų išskaptuoti, sudėti faršo ir ryžių masę, ant viršaus pripjaustyti pomidorų ir kepti 170 laipsnių karštyje apie 40 min. Baigiant kepti, uždėti sūrio, pomidorų padažo ir truputį majonezo.
2011-02-01

Bulvinė pica

Lietuviško skonio pica. Jums reikės: 4 vnt bulvių 2 gr druskos 200 gr fermentinio sūrio 2 šaukštai grietinės 2 vnt kiaušinių 200 gr kumpio arba dešros 2 šaukštai miltų 100 gr paprikos 1 gr pipirų 50 gr svogūno laiškų, arba svogūno Paruošimas: Bulves smulkiai sutarkuojame, įberiame druskos, pipirų išmaišome ir sudedame į kepimo formą. Kiaušinius išplakame su grietine bei miltais ir supilame ant bulvių.
2011-02-01

Daržovės su mėsa ir traškia sūrio plutele

Skanus patiekalas iš paprastų ingridientų. Jums reikės: Aliejaus Cukinijos 200 gr fermentinio sūrio Geltona paprika 400 gr kiaulienos (naudojau sprandinę) Mėsos prieskoniai 4 pomidorai 2 porai Raudona paprika Žalia paprika Paruošimas: Mėsą supjaustome nedideliais gabalėliais ir dedame į skardą, apšlakstome trupučiu aliejaus ir pabarstome mėsos prieskoniais, prieskoninėmis žolelėmis pagal skonį.
2011-01-27

Keptas sūris su daržovėmis

Galima kepti ir orkaitėje, ir ant griliaus. Jums reikės: 1 kg balto sūrio (kuo riebesnio) 1 kg įvairių daržovių Paruošimas: Imu kuo riebesnį baltą sūrį (tarkim yra šiuo metu "Šventinis") ir visą jį įtrinu prieskoniais. Prieskonius pasirinkite pagal skonį ir negailėkite - įtrinkite tikrai daug. Jei naudosite tik druską, jos taip pat negailėkite. Nes prieskonių ir druskos nebersite ant daržovių. Daržovės gali būti įvairios.
2011-01-27

Pyragas su vištiena ir daržovėmis

Tinka valgyti ir šaltą, ir karštą. Jums reikės: 0.5 vnt geltonosios paprikos 1 šaukštas grietinės 1 kiaušinis 1 morka 250 gr sluoksniuotos tešlos 100 gr smulkintų špinatų 150 gr vištienos file Paruošimas: Sviestu ištepame formą ir ten paskirstome sluoksniuotą tešlą.
2011-01-21

Pyragaičiai su kiauliena

Ne tik užkanda, bet ir karštas patiekalas. Reikės: 150 g miltų; 1 kiaušinio baltymas; 250 ml pieno; 120 ml vandens; 350 g faršo; 2 salierų stiebkočiai; 3 šaukštai avižinių dribsnių; pipirai; 1 šaukštas Vusterio padažo; Paruošimas: Miltuose padarom duobutę. Dedam kiaušinio baltymą, pilam pieną. Išmaišom. Pamažu pilame vandenį ir maišome, kol pasidaro vientisa tešla. Sumaišome faršą, avižinius dribsnius, salierus, pipirus, padažą.
2011-01-18

Sotus pyragas su grybais

Ir šventei, ir kasdienai. Jums reikės: 1 skiltelė česnako čiobreliai 200 gr dešros arba lašinukų Druska Druska ir pipirai 320 gr grietinės 3 kiaušiniai 400 gr miltų 250 gr sviesto Svogūnas 200 gr virtų grybų Paruošimas: Kambario temperatūros sviestą sumaišyti su grietine 200 g, miltais, druska ir gerai išminkykite, kad neliktų gumulėlių. Tešlą įdėti 3 valandoms į šaldytuvą.
2011-01-18

Vištienos blyneliai

Itin greitai paruošiamas patiekalas! Jums reikės: 50 gr fermentinio sūrio 2 vnt kiaušinių 2 šaukštai krakmolo 4 šaukštai majonezo 100 gr pomidorų 20 gr klasikinio prieskonių mišinio 500 gr vištienos krūtinėlės Paruošimas Vištieną supjaustyti kubeliais, sumaišyti su prieskoniais, kiaušiniu, majonezu, krakmolu. Galima pamarinuoti porą valandų, o galima iš karto kepti. Kepti keptuvėje aliejuje, formuojant blynelius.
2011-01-13

Klasikinis čenachas

Skanu tai, kas paprasta. Jums reikės: 10 bulvių 6 šaukštai grietinės 1 kg kiaulienos sprandinės 2 morkos 1 šaukštas taukų Paruošimas: Supjaustykite mėsą ir daržoves kubeliais ir paprieskoniuokite mėgiamais prieskoniais. Į indelį dėkite po lauro lapą, pipirą ir gabalėlį tauku.(jei mėsa ne liesa, taukų nedėkite). Pridėkite mėsos su daržovėmis. Įpilkite vandens po pusę stiklinės ir dėkite į orkaitę kepti. Apie 40 min. Išėmę uždėkite šaukštą grietinės ir šaukštą pomidorų padažo.
2011-01-11

Žuvies apkepas

Paprasta, greita ir gardu. Jums reikės: 2 morkos 700 gr jūros lydekos 200 gr konservuotų kukurūzų 200 gr konservuotų žirnelių 300 gr ryžių 200 gr šparaginių pupelių druskos pipirų majonezo žuvies prieskonių Paruošimas: Žuvį ištrinti žuvies prieskoniais, supjaustyti kiekvieną į tris dalis ir truputėlį apkepti apvoliojus miltais keptuvėje. Morkas supjaustyti kubeliais, šparagines šiaudeliais, ryžius išvirti.
2011-01-10

Įdaryti vamzdiniai makaronai

Itališkos virtuvės mėgėjams. Jums reikės: 150 gr fermentinio sūrio 2 šaukštai grietinės Makaronai „Cannelloni 200 gr šaldytų ir smulkintų špinatų 1 šaukštas sviesto 300 gr vištienos faršo Paruošimas: Faršą pakepiname svieste, paskaniname pipirais, druska bei muskato riešutu. Atšildome špinatus, maišome kartu su vištiena, dar įdedame grietinės ir viską šiek tiek pakepinam. Į išvirtus makaronus dedame vištienos įdaro, ne per daug, kad nesuplištų makaronai.
2011-01-10

Kiauliena kinietiškai

Skonis jus nustebins Jums reikės: 1 citrina 1 kiaušinis 1 ind konservuotų ananasų 1 šaukštas krakmolo 500 gr minkštos kiaulienos 2 morkos 1 paprika Paruošimas: Taip pat reikės sojos padažo, ananasų sulčių. Kiaulieną supjaustyti juostelėmis, įmušti kiaušinį, įdėti vieną valgomąjį šaukštą krakmolo, išmaišyti ir kepti. Papriką supjaustyti juostelėmis, morkas sutarkuoti su burokine tarka – daržoves troškinti keptuvėj. Taip paruoštą mėsą ir daržoves versti į puodą.
2011-01-10

Lietiniai su džiovintais grybais

Traškūs lietiniai blyneliai su džiovintų grybų įdaru ir natūralia grietine. Jums reikės: 50 ml aliejaus 6 šaukštai grietinės 500 ml grybų 125 ml kefyro 1 kiaušinis 150 gr miltų 50 gr sviesto 300 ml vandens Paruošimas: Tešlos paruošimas. Kiaušinį su žiupsneliu druskos ir cukraus išplakti, įpilti 125 ml kefyro, 150 ml vandens, 50 ml aliejaus, 150 g miltų ir viską išplakti iki vientisos masės. Tada supilti dar 150 ml vandens ir dar kartą išplakti.
2011-01-07

Kalakutiena ant iešmelių

Mokslininkai jau seniai yra padarę išvadas, kad būtent kalakutiena yra pati sveikiausia paukštiena, nes ji yra ne tik baltyminga ir maistinga, bet ir mažai cholesterino turinti mėsa, todėl ji ypač tinka dietinei vaikų, nėščiųjų moterų ir norinčių sveikai gyventi mitybai.
2011-01-07

Lietiniai su raugintais kopūstais ir spirgučiais

Traškūs, plonyčiai blyneliai tiks tiek vaikams, tiek sočiai vakarienei. Jums reikės: 100 ml aliejaus 1 šaukštas cukraus 1 šaukštelis druskos 250 ml kefyro 1 kiaušinis 2 šaukštai kmynų 3 šaukšteliai krienų 300 gr lašinukų 8 šaukštai majonezo 250 gr miltų 5 šaukštai pomidorų padažo 600 ml raugintų kopūstų 700 ml vandens 1 sauja žalumynų Paruošimas Tešlos paruošimas.
2011-01-05

Bulvinė pica

Greita, paprasta ir labai skanu. Jums reikės: 4 bulvės Druskos 200 gr fermentinio sūrio 2 šaukštai grietinės 2 kiaušiniai 200 gr kumpio arba dešros 2 šaukštai miltų 100 gr paprikos Pipirų 50 gr svogūno laiškų arba svogūno Paruošimas: Bulves smulkiai sutarkuojame, įberiame druskos, pipirų išmaišome ir sudedame į kepimo formą. Kiaušinius išplakame su grietine bei miltais ir supilame ant bulvių.
2011-01-03

Daržovės su mėsa ir traškia sūrio plutele

Tinka tiek šviežios, tiek marinuotos daržovės. Jums reikės: Aliejus Cukinija 200 gr fermentinio sūrio 1 geltona paprika 400 gr kiaulienos Mėsos prieskoniai 4 pomidorai 2 porai 1 raudona paprika 1 žalia paprika Paruošimas: Mėsą supjaustome nedideliais gabalėliais ir dedame į skardą, apšlakstome trupučiu aliejaus ir pabarstome mėsos prieskoniais, prieskoninėmis žolelėmis pagal skonį.
2011-01-03

Įdarytos paukštienos šlaunelės

Nesunkiai pagaminamas, nebrangus, tikrai skanus patiekalas. Jums reikės: 1 šaukštas majonezo 4 paukštienos šlaunelės 200 gr pievagrybių prieskoniai 1 saldžioji paprika Paruošimas: Nuo šlaunelių nunerti odą, ir nuiimti mėsą, pagrindinis kaulas turi likti odoje. Nuiimtą mėsą susmulkinti nedideliais gabalėliais, sudėti supjaustytą gabalėliais papriką ir pievagrybius (galima ir kitokius grybus). Uždėti majonezo, prieskonių ir viską gerai išmaišyti.
2010-12-29

Išvirkštiniai balandėliai

Itin lengvai paruošiami ir gardūs. Jums reikės: 3 skiltelės česnakų 500 gr jautienos-kiaulienos faršas 1 kiaušinis 250 gr kopūsto 1 šaukštas krakmolo 3 šaukštai miltų 1 pakelis ryžių Paruošimas: Išsivirti ryžių maišelį, bet pilnai nedavirti! Paruošti indą balandėliams. Į indą sudėti faršą, įplakti kiaušinį, sudėti ryžius, krakmolą, įtrinti česnaką, įdėti druskos, pipirų, įtarkuoti kopūsto burokine tarka. Viską gerai išmaišyti rankomis.
2010-12-29

Sparneliai meduje

Paprasta, bet neprasta! Jums reikės: 3 šaukštai medaus 3 šaukštai sojos padažo 1 kg vištos sparnelių Paruošimas: Sparnelius nuplauti sudėti medų (pašildykite mikrobanginėje, iki kol bus skystas) ir supilti soją (galima daugiau, čia pagal skonį pilkite)  gerai ištrinti . Kepti 30-40 min.
2010-12-28

Pievagrybių užkepėlė

Lengvai paruošiama ir itin gardi vakarienė. Jums reikės: Aliejus kepimui 2 skiltelės česnako 100 gr fermentinio sūrio 100 gr maltos mėsos Morka Petražolės 20 vnt pievagrybių Pipirai ir druska Pomidorų padažas Svogūnas Paruošimas: Keptuvėje pakepiname paprieskoniuotą maltą mėsą, smulkintus svogūnus, česnakus ir smulkiai tarkuotą morką. Dar šiek tiek patroškiname su pomidorų padažu.
2010-12-27

Gardusis žuvies patiekalas

Skanu ir paprasta! Jums reikės: bulvės 3 kiaušiniai 200 gr miltų prieskoniai 500 gr žuvies filė Paruošimas: Žuvies file supjaustome ir palaikome su prieskoniais. Žuvį aš vartoju pangasijos, bet tinka ir lydekos file ir kt. kokią jūs jau mėgstate, kiaušinius išplakame ir įįdedame truputi druskos ir pipiriukų, bulves nuskustos ir dedame virti kol žuvį iškepsime. Žuvies gabaliuką apvartome miltuose , tada kiaušinyje ir dedame į keptuvę, taip išsikepame visus gabaliukus.
2010-12-22

Sojos užkepėlė

Puikus patiekalas, kuomet nesinori mėsos. Jums reikės: 200 gr fermentinio surio 4 kiausiniai 3 morkos 3 sojos paplotėliai Paruošimas: Soja paruosiame kaip nurodyta ant pakuotes. Kiausinius isplakame su majonezu. Sudedame tarkuota suri ir paprieskoniuojame. I forma dedame paruosta soja. Padengiame tarkuotomis morkomis. Supilame ant virsaus kiausiniu plakini. Pabarstome krapais. Kepame orkaiteje apie 50 min.
2010-12-21

Daržovių balandėliai tešloje

Tradiciniai balandėliai su mėsos įdaru daugeliui lietuvių yra vienas skaniausių patiekalų. Šį kartą norime jums pasiūlyti šiek tiek sveikesnį balandėlių receptą. Jums nereikės nei mėsos, nei ryžių įdarui, o tik šviežių daržovių! Jums reikės: 1 česnakas 1 kiaušinis 1 kopūstas 1 šaukštai miltų 2 vnt morkų 100 ml pieno 2 svogūnai Paruošimas: Paskaninimui reikės cukraus, druskos, trupučio sodos ir aliejaus. Nuskuskite, nuplaukite ir stambiai sutarkuokite morkas.
2010-12-15

Baravykai su baltu grietinės padažu

Labai skani vakarienė su karštomis bulvytėmis. Jums reikės: 0.7 l baravykų 350 gr grietinės 200 gr rūkytos šoninės 1 vnt svogūnas Paruošimas: Grybus nuviriname ir paruošiame apkepimui, susipjaustome šoninę ir svogūnus kubeliais, dedame į keptuvę ir pakepiname, po poros minučių taip pat įdedame ir grybus, viskam apkepus sudedame grietinę ir druskos pagal skonį, pakaitiname iki virimo ir išjungiame. Galima patiekti su karštomis bulvėmis.
2010-12-14

Žuvies užkepėlė

Puikus patiekalas žuvies mėgėjams! Jums reikės: 600 gr bulvių 70 gr fermentinio sūrio 400 gr pangasijų filė 1 vnt raudonos saldžiosios paprikos 3 vnt vidutinio dydžio svogūnų Dar papildomai prireiks: maltų pipirų, druskos, džiovintų žalumynų(naudojau salotų prieskonius), šlakelio aliejaus.
2010-12-13

Trinta brokolių sriuba

Brokoliai savo biochemine sudėtimi ir maistinėmis savybėmis pralenkia visas kitas kopūstų rūšis. Jie laikomi jauninančia priemone, o iš 100 g šviežių brokolių gauname tik 36 kcal. Kadangi jie yra lengvai virškinami, todėl labai tinka ir sergančių skrandžio bei žarnyno ligomis žmonių mitybai. Siūlome pasigaminti trintą brokolių sriubą, kuri praturtins jūsų organizmą vitaminais ir maloniai sušildys šaltą vakarą.
2010-12-13

Grybų kotletai

Ar ragavote kotletus iš grybų? Labai skanu ir ypač paprasta pasigaminti! Jums reikės: 4 vnt bulvių 3 skiltelės česnako Druskos (nebūtina, jei grybai sūdyti) Juodieji pipirai 2 vnt kiaušinių 3 šaukštai krakmolo 2 šaukštai miltų 1 l miško grybų Morka Prieskoninės žolelės Svogūnas Paruošimas: Jei tai jūsų ruošti grybai, tuomet juos reikėtų kelis kartus nuvirti, kad nueitų sūrumas. Taip pat juos perplaukite šaltu vandeniu. Sumalkite mėsmale.
2010-12-10

Keptas lašišų gabalėlis su sterko putėsiais

Keptas lašišų gabalėlis su sterko putėsiais, patiekiamas su šafrano padažu ir kietuoju sūriu apkeptais pievagrybiais. Jums reikės: Pusė kiaušinio 140 gr lašišų filė be odos 80 gr sterkų filė Paruošimas: Padažas: Šafranas – 0,01g Grietinėlė – 50g Citrina – 1vnt. Druska, pipirai Įdaryti pievagrybiai: Pievagrybiai – 5vnt.
2010-12-10
Į viršų