Ingredientai
300 ml mažų makaronų;
300 gr rūkytos žuvies (geriausia – karštai rūkyta menkė);
1 didelis obuolys;
½ šviežio agurko;
3 skrudinto batono riekelės;
smulkintų krapų ir svogūnų laiškų.
Gamyba
Padažui: 200 ml neriebaus majonezo, 100ml natūralaus jogurto, ½ šaukštelio kario, druskos, pipirų.
Sūdytame vandenyje išverdame makaronus. Žuvį supjaustome mažais gabalėliais. Nulupame ir supjaustome obuolį, agurką. Majonezą sumaišome su jogurtu, pagardiname kariu, druska, pipirais. Batono riekeles supjaustome riekelėmis ir pakepiname keptuvėje. Visus salotų ingredientus (makaronus, žuvį, obuolį, agurką, svogūną, krapus) sumaišome. Padažą įmaišome į salotas arba patiekiame atskirame indelyje. Pabarstome ant salotų skrudinto batono gabaliukus.