Ingredientai
1 kg miltų;
20 g mielių;
600 g pieno;
100 g susmulkintų migdolų;
6-8 kardamono grūdeliai;
5 tryniai;
1 kiaušinis;
200 g sviesto;
200 g cukraus;
1 citrina;
truputi druskos.
Įdarui:
1,5 kg obuolių;
citrinų sulčių;
75 g cukraus;
75 g vanilinio cukraus;
3 arb. š. cinamono miltelių.
Gamyba
Miltus persijoti. Mieles sudėti į šiltą pieną .Po truputį į pieną pilti miltus, druską, žiupsnelį cukraus. Užminkyti tešlą, padėti šiltai valandai laiko. Trynius išplakti su cukrum, plakant supilti aptirpusį sviestą , smulkintus migdolus, smulkintus kardamonus, nutarkuotą citrinos žievelę. Šitą sviesto-riešutų masę dėti į užminkytą tešlą. Užminkyti dar kartą. Pastatyti tešlą į šiltą vietą dar valandai..Obuolius nuplauti, nulupti, supjaustyti į keturias dalis, išimti sėklalizdžius ir supjaustyti gabalėliais, pašlakstyti su citrinų sultimis, apibarstyti su cukrumi bei vaniliniu cukrumi. Mielinę tešlą iškočioti ant riebalais išteptos skardos. Ant tešlos paskirstyti obuolių masę ir suberti cukraus ir cinamono mišinį . Pyragą kepti orkaitėje apie 50 min.