Ingredientai
5 kiaušiniai;
1 svogūnas;
100 g fermentinio sūrio;
50 g sviesto;
1 skardinė bet kokios žuvies aliejuje;
indelis majonezo;
petražolės;
krapai.
Gamyba
Sviestą užšaldyti šaldiklyje. Kiaušinius kietai išvirti, tada trynius atskirti nuo baltymų. Atskirai susmulkinti trynius, baltymus, svogūną, petražoles ir krapus. Sūrį ir sviestą sutarkuoti, žuvį iš skardinės sutrinti šakute. Plokščiame dubenyje produktus sluoksniuoti tokia tvarka: baltymai, sūris, žuvis, svogūnas, pusė majonezo, pusė trynių,sviestas, likęs majonezas. Patį viršų pabarstyti likusiais tryniais.Galima papuošti "pelytėmis" iš kiaušinio. "Pelytės" daromos iš sveiko kietai virto kiaušinio, ausytės - iš sūrio gabalėlio, akytės - iš juodujų pipirų.