REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gruodį Santaros klinikos kvietė tiek su medicininiu išsilavinimu, tiek jo neturinčius žmones – tapti savanoriais ligoninėje. Į šį kvietimą atsiliepė daugybė žmonių, o tarp jų ir ne vienas žinomas veidas.

Gruodį Santaros klinikos kvietė tiek su medicininiu išsilavinimu, tiek jo neturinčius žmones – tapti savanoriais ligoninėje. Į šį kvietimą atsiliepė daugybė žmonių, o tarp jų ir ne vienas žinomas veidas.

REKLAMA

Savanorių rankų laukė didžiausia Vilniaus regiono COVID-19 sergančiųjų srautus koordinuojanti ligoninė. VUL Santaros klinikose buvo reikalingi žmonės, kurie galėtų prisidėti prie kurjerinės veiklos: nuvežti ar palydėti pacientus iš vieno skyriaus į kitą, paimti tyrimų mėginius ir pristatyti juos į laboratoriją, palydėti į tyrimus, procedūras, perduoti siuntinius. Reikėjo pagalbos ir COVID-19 liga sergančius pacientus gydančiuose skyriuose.

„G&G“ Sindikato įkūrėjas, atlikėjas ir dainų autorius Gabrielius Liaudanskas-Svaras taip pat stojo į padėti suskubusių gretas. Kadangi vyras ligoninėje praleidžia beveik visą savo laiką, todėl ir buvo paskiepytas nuo koronaviruso. Apie tai atlikėjas pranešė socialiniuose tinkluose.

REKLAMA
REKLAMA

„Jei galėčiau, padovanočiau šį skiepą mamai ar kitam artimam vyresniam žmogui, tačiau taip padaryti negalima. Kaip kažkada duota priesaika Tėvynei buvo pilietiškos pozicijos išraiška, taip šis postas – apie pilietišką poziciją skiepytis. Tai vienintelis ginklas, kurį mes turime šitame kare. Ir aš darau tai tam, kad, galbūt, dvejojantys įgautų drąsos. Po skiepo iškart išvažiavau budėti ir štai, po pamainos rašau – jaučiuosi puikiai. Anksčiau pridėčiau kokį sarkastišką juokelį apie čipus ir t.t. Tačiau kai kasdien esi reaktoriuose, juokaut iš žmonių kvailumo nebesinori. Juk susiduri su to pasekmėmis.

REKLAMA

Saugokit save ir savus”, – rašė Svaras.

 

Naujienų portalas tv3.lt primena, kad G. Liaudanskas ligoninėje savanoriauja nuo gruodžio vidurio, o potyrius iš ten aprašo socialiniuose tinkluose.

„Bičiuliai, šią žinutę rašau ką tik baigęs budėjimą ligoninėje, kurioje su broliais ir sesėm šauliais pradėjome savanorišką tarnybą raudonojoje zonoje.

Savanorystės, kuri prasidėjo vakar ir tęsis nežinia kiek. Kaip ir daugelis sąmoningų žmonių prašau Jūsų – jokia prekybcentry ar kitose miesto kamšatyse įsigyta dovana neatpirks tos „dovanos“, kurią didžiulė tikimybė parnešti namo. O tada gailėtis, kad nekantra, neatsakingumas ir numota ranka iš jūsų atims brangiausius.

REKLAMA
REKLAMA

Linkiu mums nesusitikti šiuo „tamsiu“ laikotarpiu. Linkiu, kad jis kuo greičiau baigtųsi. Likit namie. Ir juolab nerizikuokit lankydami artimus. Taip Jūsų rūpestis ir meilė bus tikri“, – rašė vyras.

Žinomas atlikėjas ligoninėje savanoriauja kiekvieną dieną nuo 4-ių iki 8-ių valandų per parą.

„Yra tokie juodi maišai ir juos tada atiduoda artimiesiems atėjus laikui. Tai tuose maišuose vis dar skamba mobilūs telefonai ir tai girdėti atvažiavus į priimamąjį, tas yra sunku“, – kalbėjo G. Liaudanskas-Svaras.

Savanoriai kaip ir medikai aiškina, kad šalies ligoninės pilnutėlės. Visame Vilniaus regione iš 812 lovų užimtos 751. O iš 87 reanimacijos lovų užimtos 79. Surasti laisvų vietų dar būtų galima kituose skyriuose, tačiau ligoninės susiduria su neišsprendžiama problema – gydytojų trūkumu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Taip pat Svaras kraujo donoru yra tapęs jau 42 kartus ir padėjęs daugiau nei 100 žmonių.

Tąkart G. Liaudanskas sakė, kad gyvenime jis vadovaujasi požiūriu „Viską pradėk nuo savęs“. Dėl šios priežasties jis yra ne tik kraujo, bet ir organų donoras.

 „Buvimas kraujo donoru man yra vienas iš visuomenės tarpusavio pagalbos pamatų. Aš manau, kad Lietuva, kaip ir visos pasaulio šalys, egzistuoja žmonėse. Žmonių tarpusavio santykiai, socializacija, sociumas, kurį jie sugeba sukurti, daro tiesioginę įtaką jų laimės jausmui ir gerovei, ir tai valstybei, kurioje gyvena, ir santykiui su ja. Jeigu atsitikus nelaimei, avarijai ar ligai, gydytojams aprūpinus pakankamu kraujo kiekiu, jautiesi saugus“, – sako jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų