REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Policijai praėjusį savaitgalį nuvaikius minias žmonių nuo kalnų, socialiniuose tinkluose ėmė kurtis grupės, kuriose pranešama, kur neva slaptai galima pačiuožinėti. Policija tuo metu įspėja, kad populiarias ir žmonių mėgstamas vietas tikrins dar dažniau, ar jie laikosi karantino sąlygų.

Policijai praėjusį savaitgalį nuvaikius minias žmonių nuo kalnų, socialiniuose tinkluose ėmė kurtis grupės, kuriose pranešama, kur neva slaptai galima pačiuožinėti. Policija tuo metu įspėja, kad populiarias ir žmonių mėgstamas vietas tikrins dar dažniau, ar jie laikosi karantino sąlygų.

REKLAMA

Vos policija pranešė akyliau stebėsianti kalniukus, nuo kurių galima pačiuožinėti rogutėmis, netruko pasipilti skundų. Žmonės piktinosi, neva šitaip draudžiama būti lauke, tačiau policija įspėjo iš karto – dažnai ant kalniukų susirinkę žmonės nedėvi kaukių ir nesilaiko kitų saugumo reikalavimų.

Dar praėjusį savaitgalį ant kalniukų susirinkusias minias policija išvaikė. Stebėti gyventojų lankomas vietas policija žada ir šį savaitgalį.

REKLAMA
REKLAMA

Kuriasi grupės

Policijai ėmus vaikyti pačiuožinėti susirinkusius būrius, lietuviai netruko surasti išeičių. Kaip ir paskelbus apie judėjimo tarp savivaldybių ribojimus, taip ir šįkart, socialinių tinklų vartotojai  savotiškai susivienijo. Facebook’e jau kuriasi grupės, kuriose pranešama apie vietas, kur būtų galima slapta pačiuožinėti.

REKLAMA

„Prieš metus niekas nebūtų patikėjęs, kad gali socialiniuose tinkluose burtis tokios grupės. Džiaugtis žiema vaikams yra tabu šiais laikais“, – internete rašė vienas žmogus.

„Už mūsų ir jūsų laisvę“, – sarkastiškai komentavo kitas.

Viena tokių grupių Facebook’e pavadinta „Kur slapta pačiaužyti nuo kalniuko su rogutėm“ jau turi kelis šimtus narių. Grupėje pranešama, ant kurių kalniukų nematyti policijos pareigūnų.

Įrašų, klausiančių, kur galima pačiuožinėti, apstu ir kitose socialinių tinklų grupėse.

Tikrino kalniukus

Praėjusį savaitgalį gausiai prisnigus, gyventojai traukė į gamtą. Socialiniuose tinkluose pasirodžius nuotraukoms, kuriose ant kalniukų matyti minios čiuožinėjančių žmonių, policija ėmėsi veiksmų – vyko prie kalnų ir drausmino žmones.

REKLAMA
REKLAMA

„Puikiai suprantame, kad žmonės, o ypač vaikai, pasiilgo sniego, oro sąlygos labai palankios mėgautis žiemos malonumais. Tačiau primename, kad ir būnant lauke būtina elgtis atsakingai.

Prašome rinktis tokias vietas, kuriose nėra daug žmonių, nepamiršti dėvėti apsaugos kaukių ir laikytis saugaus atstumo. Saugokite save ir savo šeimos narius“, – į žmones kreipėsi policijos generalinis komisaras Renatas Požėla.

Policija tikrins ir šį savaitgalį

Dar penktadienį policija įspėjo, kad ir šį savaitgalį planuoja tikrinti žmonių mėgstamas susibūrimų vietas.

„Tie patys kalnai, pažintiniai takai, parkai bus atidžiau stebimi. Tikimės, kad žadamas šaltis taip pat taps mūsų sąjungininku ir viešose vietose bus mažiau žmonių“, – tv3.lt komentavo policijos departamento Komunikacijos skyriaus vadovas Ramūnas Matonis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Viešose erdvėse taip pat planuojama reguliuoti automobilių srautus.

„Jei matysime, kad automobilių stovėjimo aikštelė yra užpildyta, tai naujai atvykę žmonės negalės joje bet kur palikti savo automobilio. Jie turės sustoti ir palaukti. Laukti gali tekti ir po kelias valandas, tad tikėtina, jog žmonės to nedarys.

Situacija tokia, kad nėra efektyvu, kai susiburia šimtai žmonių ir atvažiuoja vienas patrulis. Nesinori vaikyti ir stumdytis. Todėl sieksime užkirsti kelią pačiai problemai, kad vienoje vietoje būtų kaip įmanoma mažiau žmonių“, – pasakojo R. Matonis.

Šį savaitgalį taip pat veiks policijos postai.

„Policijos postai išliks tokie patys. Darbo dienomis daugiau mobilių postų, savaitgaliais – stacionarių. Atsižvelgsime ir į oro sąlygas. Įprastai postą sudaro 6–8 pareigūnai. Gal šįkart stovės po 2–4, o kiti lauks automobiliuose. Tokiu būdu žmonės nesušals, vyks rotacija“, – pridūrė R. Matonis.

REKLAMA

Policija praneša, kad įspėjimų nepaisantiems asmenims yra taikomos administracinės teisenos.

Portalas tv3.lt primena, kad visose viešose vietose privaloma dėvėti kaukes, laikytis saugių atstumų, nesibūriuoti. Kitus karantino režimo reikalavimus galite matyti iliustracijoje žemiau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų