REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šilalėje koronaviruso vakcina, kuri turėjo būti skirta medikams, paskiepytas privačios greitosios medicinos stoties „Ambulansas“ vadovas Ričardas Ūselis, kartu su visa jo šeima, atvykusia iš Vilniaus.

Šilalėje koronaviruso vakcina, kuri turėjo būti skirta medikams, paskiepytas privačios greitosios medicinos stoties „Ambulansas“ vadovas Ričardas Ūselis, kartu su visa jo šeima, atvykusia iš Vilniaus.

REKLAMA

Apie tai savo „Facebook“ paskyroje pasidalijo Šilalės rajono mero pavaduotojas Tadas Bartkus, kuris teigė sulaukęs gerokai nustebinusio skambučio apie tai, kad nors visiems rajono medikams skiepų neužtenka, jų netikėtai atsiranda su kitiems asmenims.

„Pradėta nuo COVID - 19 skiepyti rajono medikus, bet visiems skiepų neužtenka, žmonės laukia savo eilės, bet štai Vilniaus ponams eilėje laukti nereikia. Štai „Ambulanso“ vadovai atvažiuoja į Šilalę su savo šeimos nariais ir čia paskiepijami tarsi kokie išrinktieji. Pasidomėkit, kaip tai galėjo atsitikti, kad iš Vilniaus atvykę „Ambulanso“ direktorius ir jo šeimos nariai čia skiepijami kartu su Šilalės greitosios medicinos darbuotojais. Nuo kada jie įsidarbino Šilalės greitosios medicinos pagalbos stotyje?“ – telefonu klausė manęs žmogus.

Prisipažinsiu, skambutis mane gerokai nustebino. Rajono gyventojų vakcinavimu užsiima Viešoji įstaiga „Šilalės rajono ligoninė“. Todėl nedelsdamas kreipiausi į laikinai direktoriaus pareigas einančią Jolantą Milašiūnienę, prašydamas paneigti arba patvirtinti faktą, kad jos vadovaujamoje įstaigoje su vakcina nuo COVID–19 buvo paskiepyti iš Vilniaus atvykę UAB „Ambulansas“ vadovai su savo šeimos nariais. Jeigu tai tikras faktas, paprašiau nurodyti visas aplinkybes, kaip tai įvyko.

REKLAMA
REKLAMA

Šilalės rajono ligoninės direktoriaus pavaduotoja atsakė, kad Šilalės greitosios medicinos darbuotojai buvo skiepijami Klaipėdos universitetinės ligoninės pavedimu. Kaip man pranešė J. Milašiūnienė, prieš tai buvo informuota UAB „Ambulansas“ Šilalės greitosios medicinos pagalbos vadovė L. Kalnikaitė, suderintas skiepijimų laikas bei skiepijamų asmenų skaičius, pagal jį užsakyta ir atvežta vakcina iš Klaipėdos universitetinės ligoninės.

REKLAMA

„Skiepijamų darbuotojų sąrašą skiepijimą atliekančiai slaugytojai pateikė L. Kalnikaitė. Nei slaugytoja, nei kažkas kitas nekontroliavome šio sąrašo, tiesiog atlikome mums pavestą darbą. Atsakyti į klausimą, ar ten buvo vadovai, negaliu, prašau to klausti UAB „Ambulansas“ vadovės“, – teigiama Šilalės rajono ligoninės l. e. p. direktorės rašte.

Pavyko gauti UAB „Ambulansas“ Šilalės greitosios medicinos darbuotojų sąrašą vakcinavimui. Jį pasirašęs UAB „Ambulansas“ direktoriaus pavaduotojas kokybei Algirdas Radvila. Jis ir pats įsirašęs tame sąraše tarp Šilalės greitosios medicinos pagalbos darbuotojų. Sąraše yra žmonių, kurie tikrai dirba Šilalės greitosios medicinos pagalbos stotyje. Bet radau ir negirdėtų pavardžių. Tarkime, Ričardas Ūselis. Kas jis toks?

REKLAMA
REKLAMA

Negirdėjau, kad toks žmogus dirbtų Šilalės greitojoje medicinos pagalboje. Pasidomėjau internete. Pasirodo, Ričardas Ūselis yra UAB „Ambulansas“ generalinis direktorius. O kas tie kiti trys Šilalės greitosios medicinos pagalbos darbuotojų sąraše nurodyti Ūseliai, įskaitant dvi Ūselienes? Nuo kada visi tie Ūseliai dirba Šilalėje?

Situacija tikrai keista. Sąrašą pasirašo vienas žmogus, jį pateikia kitas žmogus, skiepijanti įstaiga paprasčiausiai „atlieka pavestą darbą“. Tai kodėl nepaskiepijus be eilės savo šeimos, visos giminės ir dar keletą savo kaimynų? O šilališkiai palauks – jie gi ne Vilniaus ponai!“, – rašo Šilalės rajono mero pavaduotojas socialiniame tinkle.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pirmieji apie tai pranešė naujienų portalas 15min.lt, kuriems pats „Ambulanso“ vadovas R. Ūselis tikino, kad nesijaučia, jog padarė ką nors blogo.

„O ką – mes ne medikai? „Ambulansas“ ne medikai? Mes užsisakėme, mums buvo skirta ir nuvažiavome, pasiskiepijome. Darbuotojai, savanoriai, nes mūsų pusę brigadų guli nuo koronos susirgę“, – taip 15min.lt kalbėjo R. Ūselis.

Tuo tarpu LRT radijui Šilalės greitosios medicinos pagalbos stoties vadovė sakė, kad visi paskiepytieji yra darbuotojai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų