REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Anksčiau laiko į laisvę paleistas Andžejus K. nepasimokė iš praeities klaidų. Po to, kai sugyventinė pranešė apie patirtą smurtą, Vilniaus rajono gyventojas vėl sugrąžintas už grotų.

Anksčiau laiko į laisvę paleistas Andžejus K. nepasimokė iš praeities klaidų. Po to, kai sugyventinė pranešė apie patirtą smurtą, Vilniaus rajono gyventojas vėl sugrąžintas už grotų.

REKLAMA

Dėl smurto prieš moterį vyras sulaukė 4 mėnesių įkalinimo bausmės. O pridėjus anksčiau už grotų neatliktos bausmės laiką, vyras nelaisvėje praleis 1 metus ir 3 mėnesius.

Siekdamas sušvelninti padėtį, Andžejus K. buvo pateikęs ir apeliacinį skundą, tačiau liko nieko nepešęs. Apeliaciją išnagrinėjęs teismas pagrindo keisti bausmę nerado.

Vienas smūgis į galvą

Andžejus K. nuteistas už tai, kad 2019 m. liepos 20-sios vakarą, apie 22 val., būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, smurtavo prieš savo sugyventinę N. G. jos pačios namuose.

Bylos duomenimis, konflikto metu vyras panaudojo fizinį smurtą prieš moterį. Jis tyčia vieną kartą kumščiu sudavė nukentėjusiajai į kairę galvos pusę.

REKLAMA
REKLAMA

Tokiu būdu šiais savo veiksmais padarė nukentėjusiajai poodinę kraujosruvą kairėje kaktos pusėje, odos nubrozdinimą dešinės ausies kaušelyje.

Padaryti sužalojimai įvertinti kaip nežymus sveikatos sutrikdymas. Už šį nusikaltimą Lietuvoje asmuo gali būti baudžiamas viešaisiais darbais arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

REKLAMA

Teismų praktikoje įprastai už tokį nusikaltimą smurtautojui paskiriama su laisvės atėmimu nesusijusi bausmė. Vis dėlto, tas faktas, kad Andžejus K. nusikalto paleistas į laisvę anksčiau laiko, tikėtina, lėmė, jog vyrui už smurtą skirtas kelių mėnesių įkalinimas.

Kreipėsi po paros

Teisme paaiškėjo, kad dėl Andžejaus K. veiksmų moteris į pareigūnus kreipėsi ne iš karto. Nukentėjusioji N. G. teisme pasakojo, kad Andžejus K. tą dieną buvo susitikęs su buvusia sugyventine.

Pastaroji pradėjo jai skambinti, ją gąsdinti. Iš pavydo moteris pirma trenkė vyrui. Supykęs Andžejus K. trenkė jai atgal. Tiesa, jis iš karto atsiprašė ir ji jam atleido, jokių pretenzijų jam neturėjo. Tą dieną abu vartojo alkoholinius gėrimus.

REKLAMA
REKLAMA

Vis dėlto, kitos dienos vakarą moteris paskambino į Skubios pagalbos centrą. Ji nurodė, kad dvi dienas iš eilės girtas sugyventinis ją muša. Moteris guodėsi, kad jai skauda ranka ir galva.

Atvykusiems policijos pareigūnams moteris pasakojo, kad būdamas neblaivus, sugyventinis sukėlė konfliktą ir tada sudavė kumščiu jai į veido sritį. Tuo jai sukėlė fizinį skausmą. Po smūgio apsvaigo galva ir ją pradėjo pykinti.

Verta paminėti, kad šio fakto neneigė ir pats Andžejus K. Tik vyras teisme nuolat kartojo, kad nenorėjo smurtauti, o smūgį sudavė netyčia.

Andžejus K. teisme pasakojo, kad žodinis konfliktas įvyko dėl cigaretės. Vyras teigė nežinantis, kodėl nukentėjusioji nekvietė policijos pareigūnų, kai jis jai sudavė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jis teigė, kad nenorėjo muštis, nes turi 3 metus lygtinai. Esą namuose buvo tamsu ir jis nenorėjo suduoti niekam.

Nuteistojo advokatė dar atkreipė dėmesį, kad vertinant ir analizuojant visas faktines aplinkybes, galima daryti išvadą, kad šiuo konkrečiu atveju nuteistojo veiksmai, galimai suduodant vieną smūgį ranka nukentėjusiajai į galvos sritį, buvo jos pačios išprovokuotų veiksmų rezultatas.

Esą kilusio konflikto metu moteris pirma sudavė smūgius Andžejui K. į veido sritį. Šis, veikiant didžiai susijaudinus dėl jo atžvilgiu pavartoto fizinio smurto, buvo išprovokuotas trenkti atgal (refleksiškai).

Teismui abejonių nekilo

Nei pirmos instancijos, nei apeliaciniam teismui abejonių dėl Andžejaus K. kaltės nekilo. Apeliacinės instancijos teismas, patikrinęs baudžiamąją bylą konstatavo, kad smurtautojas buvo nuteistas pagrįstai.

REKLAMA

Teisėjų kolegija nusprendė, kad šioje byloje buvo tinkamai įvertinti surinkti įrodymai. Andžejaus K. kaltumas grindžiamas teisme ištirtais ir nuosprendyje aptartais įrodymais bei duomenimis.

Baudžiamoji byla buvo išnagrinėta sutrumpinto įrodymų tyrimo tvarka. Kaltinamasis teisminio bylos nagrinėjimo metu kaltu prisipažino, nurodydamas, kad žodinis konfliktas įvyko dėl cigaretės, niekas policijos pareigūnų nekvietė.

Kodėl nukentėjusioji tuo metu nekvietė policijos pareigūnų, kai tarp jų įvyko konfliktas ir jis jai sudavė, vyras nežinojo. Jis nenorėjo muštis, nes yra nuteistas trejų metų lygtine laisvės atėmimo bausme.

Teisme vyras teigė, kad moters atžvilgiu smurtas buvo panaudotas pirmą ir paskutinį kartą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų