REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nors dažnai teigiama priešingai, iš tiesų automobilio prieš kelionę šildyti nereikėtų.

Nors dažnai teigiama priešingai, iš tiesų automobilio prieš kelionę šildyti nereikėtų.

REKLAMA

Pasirodo, automobilio palikimas veikti tuščiaeige eiga gali prailginti jos įšilimui reikalingą laiką. Mitas, kad prieš kur nors važiuojant automobiliu žiemą, jį reikia sušildyti, yra atėjęs iš karbiuratorių laikų.

Karbiuratorius – tai prietaisas, maišantis orą ir degalus, kurio geram veikimui reikia keleto minučių tuščiaeigės eigos, kad jis pasiektų tinkamą darbinę temperatūrą. Paprastai tariant, šiuolaikiniuose automobiliuose karbiuratorių nebėra, juose naudojama degalų įpurškimo sistema, todėl geriausias sprendimas yra tiesiog sėsti į automobilį ir važiuoti, rašoma dailystar.co.uk. 

Ar tuščiaeigė eiga gali būti žalinga?

Taip, jei šaltą dieną ją paliksite įjungtą per ilgai, tai gali atskiesti variklio tepalus. Nors daug kas mano, kad leidžiant varikliui po truputį įšilti jam teks mažesnė apkrova, dėl ilgai paliktos tuščiaeigės eigos į variklio tepalus pradeda veržtis degalai. Taip variklio sutepimas darosi prastesnis ir variklis greičiau genda.

Dar vienas dalykas, kurį reikia žinoti – už užvesto automobilio palikimą be priežiūros gresia baudos pagal kelių eismo taisykles. Be to, taip paliktas automobilis yra lengvas grobis vagims.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų