šašlykai

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „šašlykai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „šašlykai“.

Atskleidė patikrintą šašlykų marinatą: 1 ingredientas daro stebuklus

„Kiekviena šeimininkė turi savo geriausią ir mėgstamiausią marinato receptą. Šį kartą aš šašlyką marinavau su mineraliniu vandeniu. Labai norėjau išbandyti šį variantą. Bet norėčiau dar pakalbėti, kad šašlykų „pasisekimui“ didelę reikšmę turi ir ne tik marinato pasirinkimas, bet ir mėsos. Iš kiaulienos renkuosi tik sprandinę. Tai man geriausiai pasiteisinęs variantas. Vieną kartą net eksperimentą padariusi. Tuo pačiu marinatu raugiau sprandinę, kumpį ir mentę.
2024-05-04

Kurpienė patarė, su kuo valgyti šašlykus: skrandis padėkos

Oro temperatūrai kylant vis sparčiau, daugėja progų nuo kepsninių ar grilių nuvalyti dulkes bei pakviesti šeimą ar draugus į gardžią popietę gryname ore. Prekybos tinklo „Maxima“ subalansuotos mitybos partnerė, dietistė Vaida Kurpienė dalijasi patarimais, kaip mėgautis ne tik skaniais, bet ir nebrangiais bei sveikais ant grilio paruoštais patiekalais.
2024-05-03

Renata Šakalytė-Jakovleva išdavė firminį šašlykų receptą: naudoja 1 slaptą ingredientą

Keliautojas bei kulinaras Vytaras Radzevičius ne kartą yra sakęs, kad šašlykus drąsiai galėtume vadinti lietuvių nacionaliniu patiekalu. Tačiau ar tikrai iš kiaulienos nepaprastai gardžiai galima pagaminti tik juos? Šio penktadienio TV3 laida „Lidl grilio talentai“ taps iššūkiu ir pačiam Vytarui – kaip išrinkti nugalėtoją, kai žavi abu patiekalai?  Paruošti neatsivalgomus kiaulienos patiekalus V. Radzevičius šįkart laidos dalyvius pakvies prie Gėlos ežero, Vilniuje, netoli Nemenčinės.
2024-05-03

Prisiminė be reikalo pamirštą šašlykų marinatą: vertas 10 balų

„Pirmieji šašlykai, kuriuos išmokau raugti buvo būtent šis receptas su garstyčiomis, pomidorų padažu ir majonezu. Taip, būtent su majonezu. Paskui kažkuriam laikui šiuos šašlykus pamiršau, nes neva nelabai sveika marinuoti mėsą majoneze. Bet kai paskaičiau straipsnį žurnale, kad nieko tokio blogo tame nėra prisiminiau ir vėl užsinorėjau taip raugtų šašlykų“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.
2024-05-02

Kieme kepate šašlykus? Nekartokite šių klaidų

Atšilęs oras, atrodo, tik ir kviečia iškylai gamtoje. Vieni išvyksta į žygius, kiti tiesiog keliauja pasivaikščioti su šeima, dar kiti vyksta tvarkytis aplinkos soduose, sodybose. Ir, žinoma, kaipgi be šašlykų ar kitų grilio patiekalų. Tačiau net toks paprastas dalykas, kaip šašlykų kepimas, yra reglamentuojamas teisės aktais. Pasirodo, ne visur galima juos kepti, be to, reikia laikytis tam tikrų taisyklių. O ką svarbu žinoti prasidėjus grilių ir kepsninių sezonui, pasidalinsime žemiau.
2024-04-30

Prisiminė be reikalo pamirštą šašlykų marinatą: vertas 10 balų

„Nežinau ar atsiras toks žmogus, kuris nemėgtų šašlykų? Juk tik užtenka pajusti kaimynus kepant juos ir jau nejučia pats pradedi svajoti, kaip čirškini mėsytę. Šašlykus marinuoju ir su mineraliniu, ir su obuolių sultimis, ir su majonezu bei garstyčiomis. Šiandien šašlykus raugiau su kefyru“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė. Ingredientai: 2 kg kiaulienos sprandinės; 3 skiltelės česnako; 2 svogūnai; druskos, pagal skonį; žiupsnis juodųjų pipirų; 0,5 l kefyro.
2024-04-26

Radzevičių žavi ir kitokie grilio patiekalai: atskleidė, koks desertas tapo nepakeičiamu

Vos atėjus pavasariui – kad ir koks oras bebūtų – daugelis lietuvių puola ruoštis artėjančiam grilio sezonui. O kartu su juo į TV3 eterį jau trečius metus iš eilės grįžta ir bene gardžiausia „LIDL grilio talentų“ laida. Visi mėgstantys gaminti ir skaniai pavalgyti kiekvieną penktadienį nuo šiol turės progą išvysti net du gardžius receptus – vieną žvaigždės, ir antrą tikrą kepsninių meistro.
2024-04-23

Prisiminė be reikalo pamirštą šašlykų marinatą: mėsa išeina minkštutėlė

Tikriausiai šią vasarą spėjote išbandyti jau ne vieną šašlykų marinatą. Štai tinklaraščio „Skanus gyvenimas“ autorė Ilona siūlo prisiminti galbūt be reikalo pamirštą šašlykų marinatą su mineraliniu vandeniu. Ingredientai: 1 litras gazuoto mineralinio; citrina; prieskonių šašlykams; pipirų; 2 galvos svogūnų; 1,6 kg. riebesnės sprandinės. Supjaustyti vienodais kubeliais mėsą, suberti prieskonius, supjaustyti riekelėmis citriną, svogūnus, viską gerai išminkyti ir sumaigyti pirštais.
2024-04-18

Atskleidė superinį šašlykų marinatą: prireiks vos keliolikos minučių

„Šį kartą mūsų sode buvo kepami vištienos šašlykai. Laužau mitus, kad šašlykus reikia marinuoti bent jau kelias valandas...Nė velnio! Pasimarinuoti užteko laiko tik tiek, kol kepsninė buvo paruošta ir jau tinkama kepti. Šašlykai gavosi minkšti, sultingi ir skanūs“, – rašo tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.
2024-04-08

Apsilankęs jaukioje Lietuvos kavinėje daugiau tokios klaidos nekartos: parodė patiekalus

Man nėra sunku išsakyti kritiką maitinimo įstaigai – tai manęs nė kiek neglumina. Sunkiau yra išsakius kritiką komentaruose skaityti pasipiktinusių apžvalga žmonių dejones. Dalinai galiu juos suprasti – visą gyvenimą panašiai maitinasi ir atrodo, kad tai normalu ir geriau būti negali, o čia šast atvažiavo kažkoks net ne maisto kritikas, o tiesiog veikėjas pasivadinęs Riebiu Katinu ir išpeikė tavo numylėtą kavinukę ar kebabinę.
2023-09-25
REKLAMA
REKLAMA
Į viršų